skip to main content

Werknemers doen hun uiterste best voor Cargill Cares

Vrijwilligersteams bestaande uit Cargill-werknemers beklimmen enkele van 's werelds hoogste bergen om geld in te zamelen voor goede doelen.

January 01, 2015

Gedurende het 150-jarig bestaan van Cargill hebben de werknemers consequent hun tijd, talent en financiële middelen gedoneerd om hun gemeenschap te helpen. In 1990 werd dit vrijwilligerswerk verenigd onder de globale naam "Cargill Cares", waarbij lokale Cargill Cares Councils verrijkingsinitiatieven creëerden die overeenkwamen met de behoeften van hun gemeenschap. Hun werk werd op veel verschillende manieren uitgevoerd, van het helpen in scholen en samenwerken met non-profitorganisaties tot aan fondsenwerving via wandelingen en marathons.

Aan het begin van de jaren '90 bedacht een groep werknemers een nieuwe manier om Cargill Cares-initiatieven te steunen: bergbeklimmen voor het goede doel. De bergmissies brachten teams van werknemers uit de hele wereld samen, en bracht de inzet van het bedrijf om betrokken te zijn met de gemeenschap, naar nieuwe hoogten.

De eerste top die werd bedwongen, was de berg Kilimanjaro in Tanzania, de hoogste berg in Afrika. Opgericht door en onder leiding van Bob Sewell, manager van Cargill Africa in Nairobi, beklommen elf klimmers de berg om geld in te zamelen voor de International Special Olympics van 1991, een internationale wedstrijd voor atleten met een verstandelijke beperking. Tijdens de 85 kilometer lange tocht, die vijf dagen in beslag nam, ontstonden enkele uitdagingen, zoals hoogteziekte, temperaturen onder het vriespunt en zuurstoftekort. Desondanks bereikten tien van de elf klimmers de top op 5895 meter hoogte, ruim meer dan het gemiddelde voltooiingspercentage van de Kilimanjaro van 35%.

“Ik zou bergbeklimmen nooit kiezen…als iets dat ik voor mezelf zou doen, in mijn eentje. Ik zou dit gewoon niet hebben gedaan als deze zinvolle missie er niet achter had gezeten.”
— Jon Yeager, marketingdirecteur en fotograaf, Cargill

Twee jaar na de beklimming van de berg Kilimanjaro stelden expeditieleden Dave Rogers, uitvoerend directeur van Cargill Europe, en Jon Yeager, marketingdirecteur bij Cargill, een nieuw team van werknemers uit de hele wereld samen om bergen in Latijns-Amerika te beklimmen en geld in te zamelen voor organisaties die geletterdheid in de wereld bevorderen. Elk teamlid bereikte de top van ten minste twee bergen in de Ecuadoraanse Andes. Samen hebben ze Cargill geholpen met een bijdrage van ruim $ 127.000, waarbij meer dan 80% uit individuele donaties bestond.

Beklimmingen van de Huayna Potosi in Bolivia en de Mount McKinley in Alaska hebben daarna Cargill Cares-initiatieven als geletterdheid, veiligheid op het bedrijf en waterkwaliteit gesteund. In 2003 was er dankzij de beklimmingen bijna $ 1 miljoen ingezameld voor het goede doel. “Het was een fascinerende ervaring waar we enkele ongelooflijke herinneringen aan de ware wildernis aan hebben overgehouden”, zei Rogers, die aan bijna alle excursies deelnam. “Maar het belangrijkste is dat het ten goede komt aan enorm veel mensen in gemeenschappen bij kantoren en fabrieken van Cargill, die het echt verdienen.”

Cargill Cares Climbers Inpage Vandaag de dag blijven de werknemers via Cargill Cares Councils vrijwilligerswerk doen en vinden ze unieke manieren om gemeenschappen in de hele wereld te ondersteunen.

Tegenwoordig voeren meer dan 350 Cargill Cares Councils onder leiding van werknemers activiteiten in tientallen landen in Azië, Afrika, Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika uit waarmee maatschappelijke betrokkenheid wordt getoond. Samen doneren de werknemers duizenden uren en miljoenen dollars aan vrijwilligerswerk, waarmee ze laten zien dat ze nog steeds toegewijd zijn aan het maken van een belangrijke impact in hun lokale gemeenschap.