skip to main content

Îmbunătăţirea siguranţei hranei însemnă a oferi tuturor oamenilor acces la alimente sigure, nutritive şi ieftine, ceea ce reprezintă o misiune vastă şi complex.

În cadrul misiunii sale de a hrăni omenirea şi de a îmbunătăţi siguranţa alimentară, Cargill lucrează prin diverse metode, în multe domenii, la perfecţionarea sistemelor globale de producere a hranei global.

Cargill colaborează cu alte organizaţii pentru a instrui fermierii în practicile agricole, pentru a-ţi ajuta să-şi îmbunătăţească productivitatea şi veniturile.

Comerţul deschis oferă posibilitatea mutării hranei din locurile în care există surplusuri, în cele deficitare, astfel încât oamenii din zonele sărace să îşi poată cumpăra hrana la un preţ mai mic.

Asigurarea hranei în Africa şi în întreaga lume reprezintă o provocare complexă care necesită colaborarea dintre instituţiile publice, private şi non-guvernamentale.

O mai bună asigurare a hranei în lume

Eforturile companiei Cargill pentru sistemul alimentar global dovedesc o viziune unică asupra elementelor necesare pentru ca toată lumea să aibă acces la alimente sigure, hrănitoare şi ieftine a asigura accesul la hrană sigură, economică şi nutritivă pentru toată lumea. 

January 01, 2015

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Organizaţiei Naţiunilor Unite estimează că în prezent există în lume aproximativ 800 de milioane de persoane care suferă de malnutriţie cronică – ceea ce înseamnă aproape un om din nouă, dintre care mulţi sunt copii. Deşi s-au realizat progrese remarcabile pentru reducerea foametei, hrănirea omenirii rămâne în continuare o provocare.

Populaţia globului creşte şi, totodată, se urbanizează, extinzându-se mai rapid în zone care nu sunt potrivite pentru producerea hranei. Între timp, fermierii trebuie să se adapteze la noile dificultăţi create de schimbările climatice. „Asigurarea hranei la nivel global este o mare provocare”, a afirmat Greg Page, preşedinte executiv la Cargill. „Este necesară colaborarea. Trebuie adoptată o abordare multidisciplinară.”

“Nu este o problemă care se poate rezolva pe bucăţi, ci trebuie tratată din perspectivă holistică.”
— Greg Page, Preşedinte executiv al Cargill

Vestea bună este că sistemul global de producere a hranei furnizează suficiente alimente pentru a satisface necesităţile nutriţionale ale omenirii. Fermierii din întreaga lume au dublat producţia de cereale, orez şi seminţe oleaginoase faţă de nivelul din 1975, prin adaptarea la schimbările condiţiilor de creştere, prin îmbunătăţirile din domeniul geneticii şi agronomiei şi prin sporirea „intensificării”, respectiv, producerea unei cantităţi mai mari de alimente fără a utiliza terenuri noi. Dar, în continuare accesul la această abundenţă de produse este inegal, ca rezultat al sărăciei extreme, al barierelor comerciale, al războaielor şi al infrastructurilor inadecvate de stocare şi transport.

Pentru a îndrepta aceste inegalităţi şi pentru a-şi onora promisiunea de a hrăni omenirea, Cargill lucrează atât pe cont propriu, cât şi în colaborare pentru a extinde accesul la hrană, a îmbunătăţi productivitatea în agricultură şi a creşte veniturile fermierilor, asigurând totodată utilizarea responsabilă a resurselor naturale. Compania pledează pentru politici care să sporească siguranţa hranei şi să dea posibilitatea fermierilor să prospere . Cargill consideră că pentru a se putea furniza suficientă hrană sigură şi ieftină pentru toată lumea, trebuie susţinut comerţul deschis şi, la fel de important, trebuie adoptate ştiinţa şi tehnologia care permit fermierilor să-şi utilizeze la maximum terenurile.

Eforturile depuse de Cargill pentru îmbunătăţirea asigurării hranei implică educarea diverselor ţări la potenţialul propriu. Dacă ţările cultivă produsele agricole cele mai potrivite pentru condiţiile de creştere native şi sunt dispuse să comercializeze surplusul, acestea pot crea un efect pozitiv substanţial. Prin acest tip de schimburi, hrana este produsă într-un mod mai economic, dar şi mult mai durabil.

Comerţul deschis, bazat pe încredere, permite mutarea hranei în locurile în care este necesară, în mod special în ţările sărace, în curs de dezvoltare, care înregistrează în prezent un deficit de alimente. În ultimii 50 de ani, creşterea producţiei de alimente din America de Nord, America de Sud şi Europa de Est a furnizat hrana necesară pentru populaţiile în creştere din Asia, Orientul Mijlociu şi Africa. În 2014, Cargill a investit 3,2 miliarde USD în active şi unităţi care să ajute la transportul hranei din locul în care este produsă şi procesată către zonele în care este cea mai mare nevoie de alimente.

„Dacă vrei să te mergi repede, mergi singur. Dar dacă vrei să ajungi departe, mergi împreună cu cineva.”
— African Proverb

Dar capacitatea de a hrăni omenirea depinde de existenţa unor fermieri pricepuţi la toate nivelurile de producţie. Pentru a-i ajuta să-şi îndeplinească rolul esenţial în sistemul global de producere a hranei, Cargill ăi susţine pe fermieri oferindu-le acces la informaţii, la credite, la sisteme de stocare şi distribuţie, precum şi la tehnologie. Colaborarea pe termen lung cu organizaţia CARE a eliminat sărăcia pentru mii de familii din meniul rural din Africa, India, Brazilia şi America Centrală prin instruirea fermierilor şi iniţiative de susţinere a comunităţilor. De asemenea, compania are parteneriate cu organizaţii precum World Food Programme (WFP) şi Global Alliance to Improve Nutrition, pentru remedierea problemelor foametei în comunităţile din întreaga lume.

Deşi au mai rămas obstacole, compania Cargill este optimistă cu privire la capacitatea omenirii de a reduce lipsa cronică de alimente şi de a se produce hrană. Compania dispune de o poziţionare unică pentru a ajuta populaţiile în continuă creştere să depăşească problemele legate de asigurarea hranei şi să ofere generaţiilor viitoare posibilitatea de a  prospera.