skip to main content

Victima unui accident inspiră îmbunătăţirea măsurilor de siguranţă la locul de muncă 

La treizeci de ani după accidentul suferit, angajatul Jimmy Lafrance ajută moara de nutreţ Cargill din Arkansas să elimine complet accidentele la locul de muncă. 

January 01, 2015

Jimmy Lafrance, un recepţioner din schimbul de zi la moara Cargill de nutreţ pentru curcani din Springdale, Arkansas, îi atenţionează deseori pe membrii echipei sale: „Nu face ca Jimmy”. În 1984, el a suferit un accident la locul de muncă în urma căruia s-a ales cu o proteză în loc de mână. Dar necazul lui Jimmy a avut şi o parte pozitivă: accidentul său a inspirat schimbări majore în cadrul unităţii, inclusiv actualizarea protocoalelor de siguranţă şi noi metode de prevenire a altor accidente.

Treizeci de ani mai târziu, se dovedeşte că aceste eforturi au dat roade — cazul lui Lafrance a fost ultimul accident grav produs în unitate. Ceea ce iese în evidenţă astăzi este nivelul înalt de implicare a angajaţilor şi dedicaţia conducerii, precum şi un program cuprinzător de siguranţă care include analize de înaltă calitate ale amplasamentului de lucru, programe de educaţie pentru angajaţi şi o focalizare pe prevenirea pericolelor şi pe instruirea continuă.

„Lucrăm ca o echipă pentru protejarea siguranţei, astfel încât, la sfârşitul zilei, fiecare dintre noi să se poată duce acasă la familie.”
— Jimmy Lafrance, Recepţioner, Cargill Poultry Processing

Programul de siguranţă al fabricii a avut un succes atât de mare, încât acum este recunoscut ca Star Voluntary Protection Program (VPP) de Agenţia pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (OSHA), o clasificare prestigioasă care recunoaşte dedicaţia unităţii faţă de siguranţa la locul de muncă.

Aceste îmbunătăţiri ale siguranţei sunt deosebit de însemnate, având în vedere anvergura operaţiilor fabricii, unde aproape 40 de angajaţi Cargill care lucrează împreună cu Lafrance se dedică producerii de nutreţ hrănitor, de înaltă calitate, pentru zeci de mii de curcani crescuţi de Cargill pe întregul teritoriu al Statelor Unite ale Americii.

Fabrica lucrează 100 de ore pe săptămână, în două schimburi a câte 10 ore, cinci zile pe săptămână pentru a produce, încărca şi livra 5,6 milioane de livre (2.800 de tone) de nutreţ pentru fermierii din regiune, contractaţi de Cargill în vederea creşterii curcanilor.

Însă, indiferent de urgenţa sau de cererile producţiei, se lucrează în perfectă siguranţă. Cele mai înalte standarde de siguranţă sunt implementate în toate unităţile Cargill, asigurându-se faptul că nu se mai produc vreodată accidente precum cel suferit de Lafrance.